tiistai 29. huhtikuuta 2014

Arkikuvia

Minäkin sain tuon facebookissa ihastuttaneen ja vihastuttaneen arkihaasteen. Veli sen mulle nakitti sanomalla, että olis kiva nähdä mitä se arki täällä Maltalla on. Laitetaampa kuvat sitten tännekin, niin näette tekin mitä se on. 

Kauheen spessua, ihanaa ja rentoa! Yhtä auringonpaistetta, stressitöntä elämää vailla aikatauluja ja velvollisuuksia!

Ei nyt ihan. Niin kuin äitikin silloin syksyllä mietiskeli, että kyllä vain niitten täälläkin pitää pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa. No niimpä. Tuntuu, ettei tässä välillä muuta kerkeäkään kun käymään töissä ja tekemään ruokaa.

Arkihaaste oli siis postata viisi kuvaa viitenä päivänä ja tässä mun kuvat, olkaa hyvä.

1/5
Sain alotettua nyrkkeilyn taas! Jeaa! Jotenki sitä niin aina vieraantuu tosta reenaamisesta kun sieltä jää pois ja haaveilinki siitä jo kauan, mutta sitten oli kuitenkin mukavempi jäädä aina kotiin. Sillähän se reenaaminen jäi, kun tammikuun olin Suomessa ja sitten tuli muutto ja ja ja ja. Mutta nyt siis sain jälleen alotettua!

2/5
Mua vaan niin ärsyttää tuo pullovedellä läträily ja silloin vuosi sitten kun tänne Maltalle tulin, niin otin heti selvää hanaveden juontikelpoisuudesta. Ja niinhän se on, että hanavesi on täällä juomakelpoista ja ainoa mikä jotkut nirppanokat saa pullovedellä läträämään, on hanaveen maku. Laadussa ei siis ole minkään valtakunnan moittimista. 

Minä sitten ostin tällasen suodatin kannun. Tarkkanäköinen huomaa että se on Brita-merkkinen. Ihan joka marketista näitä ei taida löytyä, mutta Slieman Park Towerista ainakin tämän löysin. En nyt tarkalleen muista hintaa, mutta siinä parinkympin huiteilla. Tuolla sisällä on sitten se suodatinosa, joka noin kerran kuukaudessa pitäs vaihtaa. Se suodatinosa makso jotain neljä euroa.

Ainiin, mun edellisessä kämpässä join siis ihan suoraan hanasta, mutta uudessa kämpässä tyypit sanoo, että ei kannata. Tuo yks suodatin on ollu mulla nyt käytössä about joulusta asti ja epäilen että se pitäs pikkuhiljaa vaihtaa. Mutta eipä oo mitään oireita ainakaan vielä tullu ja epäilen tässä että toi on vaan pelkkää lumevaikutusta koko kannu. Tai siis että suodattaakohan se enää vettä kovin tehokkaasti ja jos ei, niin sittenhän meidän hanavesi on juomakelpoista ihan itsessään.

Mutta tuosta kannusta kaadettuna se vesi ainakin näyttää kirkkaammalta ja houkuttelevammalta, kuin meidän törkysestä hanasta lirutettuna, joten tiedä häntä.

3/5
Pyörä vaan on niin KÄTSÄ. Ja oon ainakin toistaseksi vielä elossa, vaikka kaikki kertoo kuinka vaarallista se täällä on. Tosin kypärän se minäkin hankin, vaikka Suomessa en varmaan kuuna päivänä päähäni pistäisi. 

Tällä hurruuttelen 15 minuutissa aamulla töihin, kun bussilla menis vähintään se 45 minuuttia. 

Ja kyllä, tarkkanäköiset saattaa jälleen huomata, että ei tuo ainakaan se pyörä oo, jota olin maaliskuussa menossa kattoon. No ei ookkaan. Tai siis ostin sen pyörän ja melko pian totesin että ois sitteki pitäny ottaa vähintään satavaihteinen pyörä. Noh halvalla sain ja pari kertaa jaksoin sillä puuskuttaa, mutta sitten oli pakko käydä ostamassa vaihteellinen pyörä.

Tommosen söpön taitettavan 7-vaihteisen pyörän löysin ja ompa se näppärä! Kevyt ja ketterä, sillä pujottelee kivasti välillä jalkakäytävällä ja milloin autojen seassa. Ainiin ja muutamat portaatkin se pitää aamuisin töihin mennessä ylös kantaa, jotta pystyy pysyttelemään rauhallisemmilla syrjäkaduilla.

Kolmesataa tosta pulitin ja mielelläni pulitinki!

4/5
Tää bloggeri ei niinku millään suostu laittamaan näitä pystykuvia oikeinpäin!

Mutta siitä huolimatta, tomaatteja täällä yritän kasvattaa. Hyvältä näyttää, ihan hauskaa hommaa. Ongelma on vaan vähän se, että mihin ne tunkee ku valoa niitten pitäs saada ja ulkonahan sitä on, mutta siellä tuulee niin maan keleesti että reppanat kuivuu ja lentää tuulen mukana ties mihin.

Oon kaikkee muutaki koittanu kasvattaa vähän heikommalla menestyksellä, mutta onneksi kasvukausi on täällä pitkä, joten kokeilut jatkuu!

5/5
Ja tietysti joogaa. Meidän katolla on niin mukava hengitellä raitista ilmaa ja vähän joogailla. Oon monesti töitten jälkeen ollu tosi väsyny että tirsat pitäs ottaa, mutta en oo hirveen hyvä päikkäreitä nukkuun ja niitten jälkeen on kuitenki semmonen nuutunu olo. Mutta ku menee tonne katolle ja heittää parit muuvit niin on oikein hyvä ja pirtsakka olo taas. Ja sieltä on mukava samalla seurailla, kuinka toiset istuu kuumissa autoissaan ruuhkassa kadulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti