perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kiero vuokraisäntä

Ennen kuin mennään tuohon vuokraisäntään, niin haluaisin vain sanoa, että olihan siellä joogaretriitillä ihanaa. Onhan se toisaalta kyllä aika painostava kokemus, koska se on niin intensiivinen ja siellä pyritään kuuntelemaan omaa itseään ja ottamaan vastaan kaikki fiilikset mitä nyt sattuu ilmoille leijailemaan. Kuvia ehkä joskus, ei niitä montaa ole, mutta oishan ne kiva jakaa. En vaan jaksais ihan millään siirtää niitä koneelle.

Mutta. Ennen kun lähin sinne joogaretriitille, niin oli tuo muuttohomma hoidettava alta pois. 

Koska lähdin kämpästä ennen sopimusajan loppumista, oltiin sovittu vuokraisännän kanssa, että saan takuuvuokran takaisin, jos löytäisin kämppään ite seuraavan vuokralaisen. 

Spämmäsin sitten facebookin täyteen vuokrailmoituksia ja näytin kämppää ehkä noin neljälle tyypille. Yksi pariskunta kämpästä tykkäsi, ja torstaille ennen joogaretriittiä sovittiin kämpälle treffit pariskunnan ja vuokraisännän kanssa, jotta saadaan vuokrasopimus allekirjoitettua.

Vuokraisäntä saapui sitten paikalle mukanaan joitankin ihmisiä, jotka ei kyllä se mun pariskunta ollut... Sillä oli mukana ihmisiä tulossa katsomaan sitä kämppää ja olin siinä ihan ymmälläni, että mitä varten?

Populaa tuli enemmänkin ja se  mun pariskunta vielä kyseli vuokraisännältä, että miten homma nyt siis etenee sun muuta. Vuokraisäntä sitte sano niille että no miettikää nyt vielä ja soitelkaa vaikka tunnin päästä jos olette vielä sitä mieltä, että haluatte asuntoon muuttaa.

Oltiin sovittu, että vuokra on sama ku mulla eikä mitään muuta kummempaa oikeastaan.

Lähdettiin pois kämpiltä ja koska a) luotin vuokraisäntään (VIRHE.) ja b) mulla oli seuraavana päivänä suoraan töistä lähtö sinne Gozolle, enkä ois kerenny säätämään hommia enää, jätin kaikki avaimet sinne kämpille. VIRHE.

Pariskunta soitti vuokraisännälle sitten myöhemmin ja ilmoitti haluavansa vuokrata kämpän, mutta vuokraisäntä vastasikin, että vuokra on noussut 25 eurolla! Ja tämän takiahan pariskunta ei sitten kämppää enää halunnutkaan.

Eli, ensin se vuokraisäntä sai sen mun pariskunnan perääntymään siellä kämpillä ja toisen kerran vielä nostamalla vuokraa naurettavan pienellä summalla, vain jotta se pariskunta ei allekirjoittaisi vuokrasopimusta, eikä sen tarviis maksaa mulle takuuvuokraa takasin



Seuraavalla viikolla se vielä kehtasi sähköpostilla mankua multa lisää rahaa edellisen kuun sähkö- ja vesilaskuista, siivoojasta ja kaksi viikkoa aikasemmin mystisesti kadonneista kaasupulloista yhteensä 104 euroa.

Ja koska en tietenkään vastannu sille mitään, se koitti soittaa tällä viikolla ja koska en halua puhua sen kans puhelimessa, lähetin sille viestin, että sen takiahan se sen takuuvuokran piti, että mä en maksais laskujani, ja jos se sen 100 euroa haluais, niin vois ensin maksaa mulle sen takuuvuokran takasi.

Saa nähä jatkuuko tämä homma tästä vielä. Joku neuvo, että voisin kysästä jostain verotoimistosta, että maksaako se nilkki edes veroja siitä kämpästä, koska täällä Maltalla on hyvin yleinen käytäntö, että vuokraisännät kerää vuokran käteisellä nimenomaan välttääkseen verojen maksun.

Ja jos jollekin ei tullu selväksi, niin tarinan opetus on siis se, että kannattaa olla maltalaisten vuokraisäntien kanssa _todella varovainen_. Koko ajan kuulen jostaki huonoja kokemuksia näitten vuokraisäntien kanssa. Sinisilmäisenä luulin, että mun vuokraisäntä ois ollu jotenki poikkeus mutan katin kontit.

Kävin hakemassa postia sieltä kämpiltä yks päivä ja se uus asukas on just saman profiilin tyyppi ku minäki; vasta Maltalle tullu, pelibisneksessä töissä ja yksin. Nyt kyllä nään, että maksoin siitä kämpästä ihan liikaa hintaa ja vesi- ja sähkömaksuja plus netti piti hommata ite erikseen ja peitot ja lakanat sun muut.

Just tämän profiilin tyypit on tolle(kin) vuokraisännälle ihanne kohderyhmää ku ne ei tajua mistään mitään ja hyvillä palkoilla on varaa maksaa huokeampaakin vuokraa.

Karvas menetyshän se oli mutta kai oopirahansa on maksettava tässä elämässä, vaikkei se useinkaan kovin mukavaa hommaa ole.

Ja hyvät pääsiäiset muuten! Vaikka täällä on enemmän pyhiä ku Suomessa, niin miten maanantai ei täällä kuitenkaa oo vapaa, vaan pelkästään tää pitkäperjantai? HÖ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti