maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jaakko Selin Valletassa

Iltasanomissa oli juttua Jaakko Selinistä, joka siellä Maltaa kovin kehuskeli.

Juttu on pyörinyt tuolla maltansuomalaisten facebookryhmässä aiheuttaen hilpeyttä ja ehkä hieman myötähäpeääkin on toimittajan suuntaan ollut havaittavissa. 

Jutusta voisi tehdä sellaisen perinteisen "Etsi viisi virhettä" -tyyppisen tehtävän:

Ensinnäkin otsikko on: Siellä ei ole mitään, mitä ei voisi olla ihailematta. Ööö... Miten se Jaakko tätä niin kehuskelee, jossei täällä ole mitään ihailemisen arvoista?

Tämän kuvan alla lukee "Jaakko Selin rakastaa Maltan Vallettaa", eikä tätä kuvaa ole otettu lähimainkaan kyseistä paikkaa.

Paikallisen limpparin nimi on Kinnie, eikä Ginnie.

Tässä kuvassa ei ole Maltan Valletta, kuten artikkelissa väitetään. Kaunis se kyllä on, mutta kaukana muualla.

Toimittaja väittää täällä olevan 365 kirkkoa joka päivälle. Oisko kuitenkin sillä tavalla, että 365 kirkkoa, eli YKSI (1) jokaiselle vuoden päivälle?

Nojoo, anteeksi anteeksi. En nyt ehkä rupea kaikkia pilkkuja tässä viilaamaan. Esimerkiksi siestaa täällä ei nykyisin juurikaan vietetä. Mukava artikkeli kaiken kaikkiaa ja kyllä siinä ihan asiaakin on:

Valletta on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on hyvin hoidettu, ja paikalliset pitävät kaupunkia arvokkaana. Siellä on ihana kävellä pitkin katuja ja ihmetellä.

Valletta on myös vuoden 2018 kulttuuripääkaupunki. Kaupungissa on meneillään valtavat kunnostustyöt.

Maaliskuusta kesäkuuhun on hyvä aika suomalaiselle vierailla Maltalla. Kesällä saattaa olla liian kuuma monelle. Kohta siellä alkaa olla vihreää. On jo! Talvella on ihana kun luonto kukkii täällä, kun se saa pitkän kuivan kesän jälkeen vettä, vettä vetttäää.


Tosin välimerellinen Malta on aika karu. Mikään ei juuri kuki. Siellä täällä kasvaa vain kapris- ja kuminapensaita. Sepä se. Kaipaan puistoja ja ruohoa.

Mitä tehdä?
Vallettan Pyhän Johanneksen katedraalissa on nähtävillä Johannes Kastajan mestaus -öljymaalaus, joka on italialaisen Caravaggion käsialaa vuodelta 1608.

Vallettassa on hyvät ostosmahdollisuudet ja ihanaa italialaista ruokaa. Ostoskatu Merchant Streetillä on aamupäivisin markkinat, joissa kannattaa käydä.

Loppuun Selin haluaa kuitenkin sanoa pienen varoittavan sanan:

- Varoittaisin, etteivät maltalaiset ole syntyneet palvelemaan. Siellä saatetaan heittää rahat tiskille tai myyjä ei kysy mitään Olen kuitenkin antanut sen anteeksi, koska he luulevat olevansa ritarien jälkeläisiä. He ovat todella hyvän itsetunnon omaava kansa ja maassa maan tavalla, Selin sanoo.

Totta.
 

1 kommentti:

  1. Hei Laura,
    suunnittelen Maltan reissua lokakuun loppuun. En tarvitse hellettä mutta aurinkoa ja valoa olisi kiva saada kun Suomessa pimenee.... Onko hyvä ajankohta matkustaa sinne?
    Terkuin, Tiina

    VastaaPoista