tiistai 26. marraskuuta 2013

Pastitsiii

1. Ehkäpä Maltan parhaiten tunnettu ruoka. 
(Täh, etkö sä oo vielä syöny pastizzia??)

2. Se tehään voitaikinasta ja täytteenä on joko ricottaa tai herneitä.
(Cheese rules! - Pyh, pea is better!)

3. Se on timantin tai mantelin muotonen riippuen täytteestä.

4. Se on siis suolainen välipala. 

5. Hintaa tällä on noin 25-35 senttiä.

6. Myös Kanadassa, Australiassa ja Briteissä, eli maissa joihin maltalaisia on aikoinaan muuttanu, syödään paljon näitä.

7. Se on itseasiassa alun alkujaan turkkilaisten vuosisatoja sitten keksimä pikkusuolainen.

8. Pastizzi on merkittävyydessään verrattavissa esimerkiksi Suomen presidenttiin. Ai miten niin? Niillä on molemmilla omat nettisivut!



Söin ensimmäisen pastitsini tossa pari viikkoa sitten. Se oli ricotta-täytteinen. Ihan jees ton parin purasun verran. En kyllä ite ikinä ostais, eihän toi oo muutaku rasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti